بیمارستان مفرح، در میان باغی بزرگ و باطراوت، در قلب منطقه یاخچی آباد تهران، جلوهای از نیات خیرخواهانه و افکار بشردوستانه بنیانگذار آن (حاج ابوالقاسم مفرح) است، منش والای این بزرگمرد و پایبندی او به رعایت شئون اخلاقی و مبانی فقهی چنان مستحکم بود که سرانجام همه اموال و داراییهای خود ازجمله 600 هکتار اراضی منطقه یاخچی آباد، چندین باب مغازه، کاروانسرا، خانه و را در زمان حیات خود وقف عام در امور خیریه کرد. احداث بیمارستان مفرح، درسال 1318 شمسی با هدف ارائه خدمات رایگان به مردم آغاز شد و آماده سازی و تجهیز آن در سال مقارن جنگ جهانی دوم توسط واقف ادامه یافت تا آنکه در سال 1321 بیمارستان مفرح افتتاح گردید. حاج ابوالقاسم مفرح در سال 1328 پس از چند سال اداره بیمارستان، به رحمت ایزدی پیوست و در قم به مزار ابدی سپرده شد.
بیمارستان مفرح، از بدو فعالیت به طور عمده به عنوان زایشگاه در منطقه اشتهار داشته وبا مرور زمان بافت جمعیتی منطقه دستخوش تغییر شده و رشد اقتصادی پدید آمده، نیاز به خدمات پزشکی و درمانی با تنوع بیشتری را ایجاب میکرد ولذا در سال 1365 شمسی تجدید بنای بیمارستان و گسترش آن آغاز شد و در سال 1377 به ظرفیت 90 تخت به مرحله بهره برداری رسید.
برابر مفاد وقفنامه، مسئولیت حفظ و نگهداری اموال موقوفه مفرح و مدیریت بیمارستان به عهده فرزندان ذکور ارشد و بلافصل از خاندان مفرح بوده و نظارت برحسن اجرای امور بیمارستان درعهده وزیر وقت بهداشت و درمان یا نماینده ایشان است. بدینسان، اداره و مدیریت موقوفات و بیمارستان مفرح از بدو فعالیت، به شرح زیر صورت پذیرفته است:
- از سال 1321 تا سال 1328 هجری شمسی: حاج ابوالقاسم مفرح (واقف و بنیانگذار)
- از سال 1328 تا سال 1356: حاج محسن مفرح (فرزند ارشد مرحوم ابوالقاسم مفرح)
- از سال 1356 تا سال 1367: اداره اوقاف (به علت عدم پذیرش تولیت توسط فرزند ارشد،محمد علی مفرح،بدلیل مشغله کاری)
- از سال 1367 تا 1395: دکتر رضا مفرح (فرزند مرحوم حاج ابوالقاسم مفرح)
- از سال 1395 تاکنون : دکتر علی مفرح (نوه مرحوم حاج ابولقاسم مفرح)